Ispred O.Š. "Grbavica 1"
0

U Sarajevu učenika zlostavljali drugovi iz razreda

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ispred sarajevske Osnovne škole "Grbavica 1" jučer nakon šestog časa dogodio se incident u kojem je učestvovala nekolicina učenika VIII-1 razreda. Naime, dječaku A.G. nekoliko učenika iz njegovog razreda na velikom odmoru prvo su prijetili riječima "Smrt A. G., sloboda razredu".

Nakon šestog časa sačekali su dječaka da izađe iz škole, oborili ga u snijeg, gdje su ga udarali i hranili snijegom i pri tome mu zaustavljali dah, a što je za dječaka moglo biti kobno jer boluje od alergijske astme. Osim dječaka koji su vršili zlostavljanje bile su prisutne i dvije djevojčice A. K. i N. V.

Navodno, sve su to posmatrali nastavnici koji su mislili da je to samo igra, ali niko nije prišao da vidi šta se stvarno događa.

"Incident se jeste dogodio ali nije tačno da su nastavnici to gledali. Da su vidjeli sigurno bi spriječili. Incident se desio nakon, a ne tokom nastave. Ali, u svakom slučaju po pitanju ovog incidenta škola poduzima sve mjere, te će sa svim akterima incidenta razgovor obaviti socijalni radnik i pedagog, bit će pozvani i roditelji učenika, a nakon toga škola će donijeti odluku koje će odgojno disiciplinske mjere biti poduzete protiv učenika koji su zlostavljali A. G.", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Alma Alihodžić, sekretar škole.