Nova pucnjava
0

U Sarajevu ranjen Adnan Hadžimuratović

Sarajevo-x.com
Dvadestogodišnjeg Adnana Hadžimuratovića jutros je u bolnicu Koševo automobilom dovezao, kako nezvanično saznajemo, njegov prijatelj jer je Hadžimuratović ranjen iz vatrenog oružja.

“Pacijent je dovezen u 5.45 sati i ljekari su konstatovali da je zadobio ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo.

Međutim, iako smo kontaktirali MUP KS, kako bi o ovom slučaju saznali više informacija, tamo nam je saopćeno da je istraga o ovom slučaju u toku, te da trenutno još uvijek nije poznato ni gdje, niti ko je pucao u Hadžimuratovića.

"Tužilaštvo ima saznanja da je povrijeđena osoba pronađena u sarajevskoj ulici Semira Frašte. Međutim, povrijeđeni odbija saradnju i ne želi reći ni kada je ni gdje ranjen. Trenutno se vrši uviđaj i u automobilu kojim je prevezen u bolnicu i na mjestu gdje je pronađen povrijeđeni", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Inače, ovaj 20-godišnjak je policiji odranije poznat po različitim krivičnim djelima, a julu ove godine, u tuči koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje, Hadžimuratović je, također, bio povrijeđen. Tada je zadobio ubodnu ranu u predjelu stomaka, ali nije bio životno ugrožen.