Crna hronika
0

U Sarajevu kod I.F. pronađen pištolj

FENA
Službenici policije Jedinice za podršku MUP-a KS jutros su oko 03.55 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo krajzler bez registarskih oznaka kojim je upravljao vozač I.F., rođen 1974. u Priboju, privremeno nastanjen u Sarajevu.

Prilikom pregleda vozača i suvozača A.M., rođenog 1985. u Višegradu, nastanjenog u Sarajevu, kod I.F. je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ", cal. 7,65 mm, s okvirom i šest komada metaka istog kalibra a za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a protiv I.F. će biti preduzete zakonom pedviđene mjere.

POKUŠALI PROVALITI U PEKARU

Službenici policije IV PU jutros su oko 01.15 sati uhapsili K.A. rođenog 1973. u Sarajevu gdje je i nastanjen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe u pokušaju.

K.A. je istog dana oko 01.00 sati s jednom za sada nepoznatom osobom pokušao izvršiti provalnu krađu u pekaru "EURO KLAS" u ulici Hadželi, općina Ilidža.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a protiv K.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku drugog izvršitelja.

NEPOZNATE OSOBE POKRALE M.A. IZ SARAJEVA

Dvije nepoznate osobe su 4. jula oko 23.30 sati u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo, napale M.A. iz Sarajeva te joj otele torbu s novcem, osobnim dokumetima i mobilnim telefonom. Krivično djelo je jučer oko 07.30 sati prijavljeno službenicima Prve PU koji rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

O razbojništvu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

H.M. UHAPŠEN NA OSNOVU POTJERNICE

Na osnovu potrage MUP-a FBiH i Naredbe Općinskog suda u Sarajevu službenici policije V PU su jučer u 09.10 sati uhapsili H.M. rođenog 1956. u Ilijašu gdje je i nastanjen.

H.M. je istog dana u 16.45 sati predat na nadležnost službenicima sudske policije KS.

U UO "DEINN" PRONAĐEN I ZAPLIJENJEN PIŠTOLJ

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu jučer je u periodu od 21.00 - 22.00 sati izvršen pretres UO "DEINN" vlasnika Z.M. koji se nalazi u ulici Mustafe Kamerića, općina Novi Grad Sarajevo.

Prilikom pregleda pronađen je i oduzet jedan pištolj marke "CZ", cal. 7,62 mm, s okvirom i osam komada metaka. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a protiv Z.M. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

TROJKA PROVALILA U GARAŽU

Službenici policije I PU su jučer u 23.30 sati uhapsili T.M. rođenog 1961. na Palama, M.A. rođenog 1955. u Sarajevu i S.A. rođenu 1960. u Priboju, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe.

Prema informacijama kojima raspolaže MUPKS osumnjičeni su istog dana oko 22.00 sati u ulici Rogina, općina Stari Grad Sarajevo, izvršili provalnu krađu u garažu vlasnika Ć.Đ. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a T.M., M.A. i S.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

U TUČI NASTRADAO S.A. IZ BREZE

H.M., M.A. i K.I. iz Ilijaša su sinoć oko 23.30 sati u ulici 126. Ilijaške brigade, općina Ilijaš, a ispred ugostiteljskog objekta "U2" fizički napali S.A. i M.M. iz Breze.

Teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti) u napadu je zadobio S.A. te mu je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo.

O incidentu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja.

PREVRNULO SE TERETNO VOZILO

Teretno vozilo "iveco" reg. broja 090-M-026 čiji je vlasnik firma "Umel dalekovod montaže" iz Tuzle a kojim je upravljao vozač H.S. iz Kalesije se jučer u mjestu Ljubinići u općini Ilijaš oko 12.30 sati, iz još nepoznatih razloga, prevrnulo na bočnu stranu.

Teške tjelesne povrede (fraktura rebara) u ovoj nesreći zadobili su S.N. iz Tuzle i H.A. iz Lukavca dok su lakše tjelesne povrede zadobili Dž.D., K.I., A.E., S.F., B.A., A.E. i vozač H.S.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo a S.N. je zadržana na daljem liječenju na Odjeljenju torokalne hirurgije.

O nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS.

24 SATA

U protekla 24 sata na području KS dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode od toga 29 s materijalnom štetom i tri u kojoj su dvije osobe teže a tri lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača te dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita kao i četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUP-a KS.