Crna hronika
0

U saobraćajnoj nesreći u Ključu poginula jedna osoba

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Tridesetjednogodišnja Aida Handanović iz Ključa smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu na lokalnom putu za Humiće kod Sklopa.

Do nesreće je došlo kada je Handanovićeva iz još neutvrđenih raloga sletila u rijeku Sanu automobilom marke Golf kojim je upravljala, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK).

Prilikom slijetanja, kako se navodi u saopćenju, automobil se prevrnuo na krov, a Handanovićeva je ostala u vozilu i nije davala znakove života. Nakon izvlačenja vozila, tijelo stradale prebačeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je po naredbi dežurne kantonalne tužiteljice Vildane Dedić izvršena obdukcija koja je pokazala da je smrt nastala utapanjem.

Podršku pripadnicima Treće policijske uprave pružili su i ronioci Kajak kanu kluba "Ključ" koji su učestvovali u akciji izvlačenja vozila iz rijeke.

Nesreća se desila gotovo na istom mjestu na kojem se prije šest godina dogodila slična što ukazuje na to da je na tom mjestu cesta izuzetno opasna.