Livno
0

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen 15-godišnjak

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Petnaestogodišnji A. Đ. teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u Ulici Mijata Tomića u Tomislavgradu, kada je vozeći skuter udario u automobil marke Peugeot kojim je upravljao 29-godišnji A. D.

U saopštenju iz MUP-a Livanjskog kantona navodi se da je do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine kretanja skutera uslovima propisanim za gradsku vožnju, pri čemu je maloljetnik, koji je bio bez zaštitne kacige, zadobio teže povrede glave.

Odmah nakon nesreće dječak je prevezen u Dom zdravlja u Tomislavgradu gdje mu je ukazana medicinska pomoć, nakon čega je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu "Fra Mihovil Sučić" u Livnu.

Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad, MUP-a Livanjskog kantona i kantonalni tužilac iz Livna, a dalji operativni rad je u toku.

Ovo je druga teška saobraćajna nesreća koja se dogodila danas na području opštine Tomislavgrad. U prvoj nesreći jutros oko 6 sati poginula je 18-godišnja djevojka iz Livna kada je automobil zbog neprilagođene brzine sletio sa asfaltnog puta.