Sarajevo
0

U saobraćajnoj nesreći poginula putnica

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u nedjelju saobraćajne nezgode, hapšenja, krađe i pronalazak pištolja.

HADŽIĆI: POGINULA PUTNICA Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju u 13.20 sati dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Džanići podlegla je B. N. (1978) iz Hadžića. U momentu nesreće B. N. je bila putnica u vozilu »audi 80« koje se sudarilo s teretnim vozilom »daf«, s poluprikolicom, kojim je upravljao M. M. (1978). Vozač "audija 80" B. I. (1971) zadobio je frakturu donje vilice i ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

NOVI GRAD: UHAPŠENA DVOJICA RAZBOJNIKA D.S. (1974) iz Crne Gore, privremeno nastanjen u Sarajevu, i H. I. (1947) iz Sarajeva, uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili razbojničku krađu na štetu H. F. iz Zavidovića. D. S. i H. I. su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

NOVI GRAD: UHAPŠEN KRADLJIVAC P. F. (1957) uhapšen je zbog osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio krađu na štetu I. F. iz Sarajeva. P. F. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

NOVO SARAJEVO: MALODOBNIK S PIŠTOLJEM Policija je u ulici Topal Osman paše zatekla malodobne D. B. (1993), D.H. (1992), A. A. (1992) i F. K. (1992), kao i Đ.A. (1990), svi iz Sarajeva, te izvršenim pregledom pronašla kod Đ. A. pištolj »mauser A.G.«, cal. 7,65 mm s jednim metkom. U obavljenom intervjuu Đ. A. je izjavila da je pronađeni pištolj vlasništvo D. B., što je ovaj malodobnik i potvrdio.

HADŽIĆI: VOZAČI POVRIJEĐENI U SUDARU B.V. (1951), vozač »opel corse«, i Č. E. (1957), vozač "opel kadeta", povrijeđeni su u sudaru koji se u 15.30 sati dogodio na kolovozu magistralnog puta M-17 u mjestu Vukovići. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo.

NOVI GRAD: KOMBI SE SAM POKRENUO, UDARIO U DVIJE KUĆE I VLASNIKA JEDNE OD NJIH Povrede grudnog koša, opasne po život, zadobio je P.A. (1951) usljed saobraćajne nesreće do koje je došlo kada je vozilo »VW kombi« udarilo u njegovu kuću, a onda, odbivši se od nje, udarilo njega kao pješaka.

Prethodno je vozač K. M. (1972) zaustavio "VW kombi" u ulici Dolačka, a vozilo se zatim samo pokrenulo i, nakon udara u P.A. i njegovu kuću, nastavilo kretanje te udarilo u kuću vlasništvo H.S. (1953).

KANTON SARAJEVO: U 24 SATA 27 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri teže i sedam osoba lakše povrijeđene. Iz saobraćaja je isključeno osam vozača - jer su vozili pod djejstvom alkohola, pet osoba - jer su vozile bez položenog vozačkog ispita, kao i šest vozila - jer nisu bila registrirana.