Crna hronika
39

U saobraćajnoj nesreći na putu Podromanija - Rogatica poginuo 25-godišnji mladić

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na dijelu magistralnog puta Podromanija – Rogatica, u mjestu Kula, opština Sokolac, 17.10.2016. godine, oko 03,20 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, dok su tri lica povrijeđena.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je putničko motorno vozilo Pasat koje se nakon slijetanja sa kolovoza više puta prevrnulo i zaustavilo na livadskoj parceli.

Tom prilikom smrtno je stradao putnik M.C. (1991), nastanjen u Sokocu, a povrijeđeni su O.V. i V.C. iz Sokoca i D.M., državljanin R Srbije, koji su prevezeni u Klinički centar Kasindo radi ukazivanja ljekarske pomoći i utvrđivanja stepena povreda.

Navedenim vozilom upravljao je M.M. iz Sokoca kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,27 g/kg.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio vršenje uviđaja i preduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnog djela "Ugrožavanje javnog saobraćaja".

Beživotno tijelo stradalog mladića prevezeno je u prosekturu u I.N.Sarajevu, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. Tačan uzrok saobraćajne nezgode bit će naknadno utvrđen.