CJB Istočno Sarajevo
13

U saobraćajnoj nesreći na putu Foča-Gacko povrijeđen D. D.

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Foča - Gacko, u mjestu Prijeđel, teško je povrijeđeno lice, čiji su inicijali D.D, koje se nalazilo u teretnom vozilu "Nissan Navara", saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Do nesreće je došlo kada je vozač "Nissana Navare", čiji su inicijali M.H, zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, izgubio kontrolu nad vozilom, koje skrenulo sa augusta i udarilo u drvo.

 Alkotestiranjem vozača nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, vozač M.H, državljanin Crne Gore, lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja i biće predat u nadležnost Okružnog tužilaštva  Trebinje. 

U paljanskom mjestu Munići nepoznati počinioci su u toku noći između 9. i 10. oktobra izvršili provalu u podrumske prostorije porodične kuće i staju, vlasništvo D.K, iz kojih su  odnijeli jagnje, motornu pilu, dio rakijskog kazana i deset litara benzina. 

U posljednja 24 časa radnici policije kontrolisali su 169 vozila i vozača,  podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 124 prekršajna naloga, te iz saobraćaja isključili dva vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i jedno tehnički neispravno vozilo.