Crna hronika
0

U saobraćajnim nesrećama dvije osobe smrtno stradale

FENA
Jučer oko 19 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Čeljevo u općini Čapljina dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, saopćeno je iz MUP-a HNK-a.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovali su Jure J.(1960) iz Počitelja sa vozilom "mercedes benz" , reg.oznaka 525-E-081 i pješak Miroslav DŽ.(1957) iz Čeljeva koji je nakon pružene medicinske pomoći u Domu zdravlja Čapljina prebačen u bolnicu u Mostaru, gdje je od zadobivenih povreda podlegao.Po naredbi tužioca Jure J. je lišen slobode i zadržan u prostorijama PU Čapljina te će biti izvršena određena vještačenja radi utvđivanja uzroka saobraćajne nesreće.

Sinoć oko 23.25 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Bijela dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao Jusuf Š.(1970) iz G.Drežnice s vozilom "škoda felicija" , reg.oznaka 549-J-325 koji je udario u betonsku oplatu. Tom prilikom Jusuf Š. je smrtno stradao.

Uviđaj je izvršen na licu mjesta uz prisustvo nadležnog tužioca, dok su posmrtni ostaci stradalog lica prebačeni u mrtvačnicu Sutina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK-a apeluje na sve učesnike u saobraćaju da strogo poštuju znakove ograničenja brzine i saobraćajne propise kako bi se izbjegle neželjene posljedice, stoji u saopćenju.