Crna hronika
0

U pucnjavi u Banja Luci ranjen 28-godišnjak

FENA
Banja Luka
Banja Luka
U pucnjavi koja se rano jutros dogodila u centru Banje Luke ranjen je Đorđe Ćulum (28), koji je ranije privođen od strane policije u vezi s istragom koja je vođena oko prijetlji upućenih Mi­la­nu Vukeliću pri­je nje­go­vog ubis­tva 6.novembra 2007.godine u Banjoj Luci.

Pucnjava se dogodila oko 03.15 sati ispred poznatog noćnog kluba „Kruna“, a njoj je učestvovalo više osoba za kojima policija traga.

Nekoliko sati kasnije, oko 07.20, u ulici u neposrednoj blizini „Krune“ pronađen je i zapaljen automobil marke „audi 100“ kojim se, kako se nezvanično saznaje, dovezao Đorđe Ćulum.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci samo je potvrđeno da se dogodila pucnjava i ranjavanje Đorđa Ćuluma koji je nakon toga prebačen u banjalučki Klinički centar, gdje je operisan i van je životne opasnosti.

Ćulum je zajedno sa još dvije osobe hapšen sredinom mjeseca tokom istrage o pri­je­tnja­ma upućenim Mi­la­nu Vu­ke­liću pri­je njegovog ubis­tva 6. novembra 2007.godine, ali su svi pušteni na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Zvaničnih informacija iz policije povodom tog privođenja nije bilo, a nagađalo se da se ove tri osobe do­vo­de i u ve­zu sa ranijom paljevi­nom Vu­ke­lićevog auto­mo­bi­la.

Tada je po­li­ci­ja, prema nezvaničnim saznanjima, pre­tre­sla i dvi­je pri­va­tne kuće i ka­fe - bar "Mos­kva" vlasništvo Borislava Popovića.

Ubistvo Milana Vukelića nije do danas rasvijetljeno, iako je zatražena i pomoć američkog FBI-a koji je utvrdio da je ovaj bivši radnik banjalučkog Zavoda za izgradnju ubijen ek­splo­z­ivnom napra­vom, ko­ja je sas­tav­lje­na od TNT i plas­tičnog ek­splo­zi­va.

S njim u vozilu marke „ford fi­es­ta“ bili su i To­mi­slav Do­bri­njac (59) i Sla­va Pe­pi­no­vić (48), ko­ji su te­ško po­vri­jeđeni.

Prije ubistva Vukelić je policiji prijavljivao i prijetnje.