Crna hronika
241

U pucnjavi na Mojmilu ranjen muškarac, napadač ga udario nakon ranjavanja

Piše: A. U.
Pucnjava na Mojmilu Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na Trgu Barcelone, na taksi štandu, u sarajevskom naselju Mojmilo, oko 11:20 došlo je do pucnjave u kojoj je ranjena osoba inicijala J. J.

Iz MUP-a KS potvrđeno nam je da je jedna osoba povrijeđena i da je upućena na KUM. Policija još uvijek prikuplja informacije, a uviđaj tek treba početi.

Prema riječima očevidaca, začula su se tri pucnja, a muškarac J. J. pogođen je u nogu, a metak je navodno oštetio arteriju.

"Muškarac koji je pucao, prišao je ranjenom nakon što je pao i udarao ga u glavu", navodi za Klix.ba jedan od očevidaca. Kako očevici navode, do prvog sukoba je došlo još prije nekoliko mjeseci, kada je muškarac koji je pucao "mahao kalašnjikovom ispred kafane u kojoj je J.J. obično sjedio". Sukob je eskalirao sinoć, kada je osoba koja je pucala izazvala incident ispred kafane, što je rezultiralo tučom.

"U 11:50 sati na KUM je dovezen J. J., rođen 1975. godine, sa prostrijeljenom desnom natkoljenicom. Urednih je vitalnih parametara i smješten je u Kliniku za ortopediju", izjavila je za Klix.ba Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.