Metak završio u stanu u Geteovoj
0

U pucnjavi na Alipašinom Polju ranjene tri osobe

Piše: E. G.
Alipašino Polje
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ponedjeljak je oko 19:30 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Trg solidarnosti u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Nezvanično saznajemo da su ovom prilikom ranjene tri osobe.

Među ranjenima su, kako saznajemo, E. B. (1979.) i S. H. (1979.) koji su prevezeni u Kliniku za urgentnu medicinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što nam je i potvrđeno u KCUS-u. Međutim, prema riječima mještana, ranjena je još jedna osoba.

Očevici tvrde da je jedan zalutali metak završio u stanu u Geteovoj ulici te pogodio i treću osobu, kao i to da je policija brzo reagovala te uspjela stići osobu koja je otvorila vatru. Saznajemo da je iz automatske puške paljbu otvorila najmanje jedna osoba, koja je pucala na prolaznike, ali i na policiju u pokušaju bijega, nakon čega je i policija pucala. Jedan od ranjenika se u momentu pucnjave nalazio na ulazu u trgovački centar Mercator.

Napadač je navodno pokušao opljačkati jednu od obližnjih radnji, a potom je nasumično osuo paljbu. Radi se o osobi inicijala S. H. koja je od ranije poznata policiji zbog činjenja krivičnih djela.

S. H. je na sebi je imo crvenu duksericu i kapu, koju je bacio u Geteovoj ulici kada je pokušao pobjeći.

Prema riječima portparola MUP-a KS Irfana Nefića jedan od ranjenih je osoba koja je pucala, a slobode je lišen još jedan muškarac koji je odveden u prostorije MUP-a KS. Koliko osoba je učestvovalo u pucnjavi i šta je bio povod znat će se nakon što policija završi uviđaj.

"E. B. ima prostrelne rane obje potkoljenice i obje natkoljenice, dok S. H. ima ranu od metka na desnoj nadlaktici i žali se na bol u glavi, pa je upućen da uradi CT snimak", rekla je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.