Živinice
0

U pretresu zaplijenjeno oružje i droga

Sarajevo-x.com
MUP Tuzlanskog kantona
MUP Tuzlanskog kantona
Pripadnici Kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona i Policijske uprave Živinice u četvrtak su uhapsili Eldina Kametovića (27) i Nijaza Talovića (43) iz Živinica kod kojih je pronađena velika količina oružja i droge, saopćeno je iz MUP-a TK.

Policija je pretresla stan, kuću, vozilo i prostor auto otpada u Malinama (općina Živinice) i Ljubače (općina Tuzla), koji su u vlasništvu Eldina Kametovića zvanog Dlaka, gdje je između ostalog pronađeno: pištolj 7,62 mm, 8 metaka 7,62 mm, elektro-šok, okvir za pištolj, veći broj predmeta sa vidljivim tragovima narkotičkih sredstava (PVC vrećice i drugo), automatska puška, te oprema za video nadzor.

Pronađena je i PVC vrećica sa praškastom materijom težine 16,8 grama koja asocira na heroin, a 15 zatečenih vozila i više auto dijelova bit će predmet policijske provjere, stoji u izvještaju.

U Ljubačama, naselje Morančani, izvršen je pretres lokacije drugog auto otpada, kojom prilikom je pronađena i izuzeta: jedna sportska torba sa tri pakovanja biljne materije koja asocira na marihuanu, kanabis tzv. "skank", ukupne mase oko 3.500 grama, te jedno pakovanje heroina od pet grama.

Istraga se proširuje i na druge osobe, koji su potencijalni saučesnici i izvršioci različitih krivičnih djela.