Crna hronika
0

U pretresu stana u Zenici pronađena veća količina droge

FENA
Policijski službenici Odsjeka za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona lištili su slobode osobu P.A., rođenu 1981. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski tim je, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršio pretres stana u Goraždanskoj ulici u Zenici, koji koristi navedena osoba, i tom prilikom je pronađeno pet PVC kutija, od kojih dvije sa sadržajem bijele praškaste materije asociraju na opojnu drogu Speed, bruto težine 500,90 i 259,60 grama, te tri kutije sa tragovima bijele praškaste materije.

Pronađene su i dvije PVC vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 232,65 grama, kao i nekoliko vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 20,70 grama, kutija u kojoj su se nalazile četiri PVC kesice sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 13,75 grama, i kutija sa dvije PVC kesice u kojima se nalazila praškasta materija, bruto težine 56,75 grama.

Pronađena je i kesica sa sadržajem bijele praškaste materije, bruto težine 5,10 grama, kesica sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu cannabis sativa, bruto težine dva grama, i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Prvim, preliminarnim, pregledom sporne praškaste materije, ukupne težine 1.089,45 grama, pronađene prilikom pretresa, indicirano je da se radi o opojnoj drogi Speed, koja je po načinu pakovanja i vaganja bila pripremljena za uličnu prodaju, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, bit će poznato o kojoj drogi je riječ.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv osobe P.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.