Crna hronika
0

U pretresu stana u Zenici pronađena droga za prodaju

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres stana u ulici Prve zeničke brigade u Zenici, koji koristi osoba S.Š. i tom prilikom pronašli 74,70 grama biljne materije, upakovane u manje pvc paketiće, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spremnu za “uličnu prodaju”.

Policijski tim je, u okviru aktivnosti na suzbijanju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došao do saznanja da Š.S. posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za prodaju i zatražio od suda nalog za pretres.

Nakon pronalaska narkotici su izuzeti radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK, a spomenuta osoba je lišena slobode i nad njom je zavedena kriminalistička obrada.

Policija će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK dostaviti izvještaj protiv Š.S., rođenog 1981. godine, iz Zenice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.