Crna hronika
12

U potragu za napadačima na policiju u Lukavcu uključeni i specijalci, od danas i helikopter

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Specijalci iz Tuzlanskog kantona pomagat će policiji u Doboju u pronalasku napadača koji su jučer pucali na policiju u naselju Rosulje u opštini Lukavac, koji su vršili uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem. Po potrebi danas će u potragu biti uključen i helikopter Republike Srpske.

Iako se špekuliše da su napadači na policiju Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara, uz još jednu osobu koja se može dovesti u vezu sa napadom, Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK za Klix.ba je kazao kako identitet napadača još nije definitivno potvrđen, i kako je još sve u fazi pretpostavke.

"Još uvijek nemamo definitivno potvrđen identitet napadača. Međutim, ono što je sigurno jeste da se danas potraga za napadačima intenzivno nastavlja, a specijalci sa psima tragačima priključili su se policiji iz Doboja koja vrši potragu na teritoriji svoje općine", kazao je Šarić.

Ljerka Stanimirović iz Centra javne bezbjednosti Doboj za Klix.ba je kazala kako je na snazi potpuna blokada područja gdje se vrši potraga za napadačima. Ona je također potvrdila da iako postoje indicije o identitetu napadača, još uvijek ništa nije definitivno potvrđeno.

Podsjećamo, Uroš Stojanović, povratnik u naselje Rosulje kod Lukavca pretučen je u srijedu, a napadači su pobjegli prema Petrovu. Kada je policija došla da vrši uviđaj nekoliko osoba pucalo je iz automatskog oružja na pripadnike policije.