Crna hronika
3

U potpunosti izgorio Rafting motel "Hum" kod Foče

SRNA
(Foto: SRNA)
Motel Rafting kampa "Hum" kod Foče potpuno je izgorio u požaru koji se dogodio jutros, a procjenjuje se da je šteta veća od 100.000 eura.

Čuvar motela Goran Delić ispričao je da je njega i kolegu, koji su spavali u objektu pored, probudio veliki plamen, te da su odmah pozvali vatrogasce i policiju, ali da se sve brzo odigralo i da nije bilo spasa dvoetažnom objektu, čija je ukupna površina oko 590 kvadratnih metara.

"Nisu mogli ništa, ipak je to drvo. Ne znamo kako je došlo do požara, imamo i pse, ali se nisu javljali", rekao je Delić i dodao da je "Hum" jedini rafting kamp koji je imao apartmane.

U prizemlju zidanog objekta, koji je bio obložen drvetom, nalazili su se restoran i kuhinja, a na spratu sobe sa kupatilima.

Do tridesetak kilometara udaljenog motela, vatrogascima je, uskim putem koji vodi prema Šćepan Polju, trebalo oko 45 minuta.

"Lokalizovali smo požar sa dvije cisterne, ali motelu nije bilo spasa", rekao je vatrogasac Miloš Čančar.

Policija je od jutros na mjestu požara, koji je izbio oko 3:30 satu, ali se bez vještaka, koji bi u toku dana trebalo da obavi uviđaj, nije moglo govoriti o eventualnim uzrocima požara.

Poslovođa Rafting kampa "Hum" Vladimir Muminović kaže da je objekat, koji je dugačak 21, a širok 14 metara, sagrađen prije dvije godine, te da je većina električnih uređaja bila isključena, još od završetka rafting sezone.

"Od električnih potrošača, radili su frižider, zamrzivač i internet. Da li je od toga ili je ljudski faktor, vidjet ćemo, čekamo vještaka", rekao je Muminović i dodao da je šteta veća od 100.000 eura.

Kamp "Hum" nalazi se svega kilometar i po nizvodno od ušća rijeke Pive u Taru i mjesta gdje počinje Drina. Vlasništvo je beogradskog plastičnog hirurga Dejana Milutinovića, koji osim ovog objekta posjeduje i bungalove koji nisu oštećeni.