Crna hronika
0

U posljednja dva dana 76 krivičnih djela i 80 saobraćajnih nesreća

FENA
Na području Federacije Bosne i Hercegovine u toku posljednja dva dana evidentirano je 76 krivičnih djela i 80 saobraćajnih nesreća, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Među 76 krivičnih djela je djelo ubistva u pokušaju, registrirano na području Kantona Tuzla, zatim četiri djela razbojništva - dva u Kantonu Sarajevo i po jedno u Kantonu 10 Livno i Tuzlanskom kantonu i pet slučajeva nasilja u porodici, od kojih su dva u Unsko-sanskom i po jedan slučaj u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i Tuzlanskom kantonu.

Evidentirani su i: oštećenje tuđi stvari - u Tuzlanskom kantonu, ugrožavanje sigurnosti - u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, te 31 djelo teške krađe, od čega je deset u Kantonu Sarajevo, devet u Tuzlanskom kantonu, osam u Zeničko-dobojskom i četiri u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Izvršeno je i 10 krađa, od čega najviše u Hercegovačko-neretvanskom kantonu - četiri, Unsko-sanskom i i Tuzlanskom kantonu – po dvije, te Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu – po jedna.

FUP je evidentirao i 30 djela narušavanja javnog reda i mira, od čega se 11 odnosi na Kanton Sarajevo, devet na Tuzlanski kanton, šest na Zeničko-dobojski, dva na Srednjobosanski i po jedno na Unsko-sanski i Hercegovačko-neretvanski kanton.

Izvršena su i 23 "ostala krivična djela".

Među 80 saobraćajnih nesreća 41 je bila na području Kantona Sarajevo, deset na području Srednjobosanskog kantona, devet na području Zeničko-dobojskog, osam na području Unsko-sanskog, pet na Tuzlanskom, četiri Zapadnohercegovačkom i tri na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U tim nesrećama je poginula jedna osoba (Hercegovačko-neretvanski kanton), dok je 15 osoba zadobilo lakše povrede.