Tokom hapšenja kradljivca
0

U okolini Istočnog Sarajeva pronađena minsko-eksplozivnih sredstava

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija u Istočnom Sarajevu pronašla je veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava u mjestu Čeljugovići tokom hapšenja jedne osobe osumnjičene da je učestvovala u krađi više vozila na području Kantona Sarajevo. Glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić pojasnila je da je hapšenje D.C. izvršeno na posjedu koje je vlasništvo P.S. u mjestu Čeljugovići, te da je u jednom od pomoćnih objekata pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Protiv vlasnika objekta P.S. bit će podnesene tri krivične prijave i to zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, pomaganja izvršiocu nakon izvršenja krivičnog djela i priprema izvršenja krivičnog djela.

Tokom jučerašnjeg dana policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je D. C. sa Pala za kojim je CJB Istočno Sarajevo u januaru prošle godine raspisao potragu zbog sumnje da je učestvovao u više krađa vozila na području Kantona Sarajevo.

D. C. se od raspisivanja potrage nalazio u bjekstvu, a u trenutnku hapšenja bio je u prostorijama firme "RMG", vlasništvo P. S, u mjestu Čeljugovići u općini Istočni Stari Grad.

Mediji u RS su, pozivajući se na nezvanične informacije, javili da je uhapšen Danilo Cicović, a u prostorijama koje su u vlasništvu Peđe Spaića.