Tokom dvije pljačke
0

U Mostaru ukradeno oko 775.000 KM

Sarajevo-x.com
Mostarska policija i dalje traga za osobama koje su naoružane zoljama jučer ujutro u mostarskom naselju Kruševo, presrele kombi agencije "Puma Security" i ukrali devet vreća s novcem koji je bio namijenjen za isplatu penzija.

Također, prema riječima Srećka Bošnjaka, portparola MUP – a Hercegovačko-neretvanskog kantona, policija nije uhapsila ni pljačkaše koji su jučer oko 14 sati opljačkali "UniCredit" banku koja se nalazi u centru Mostara.

Bošnjak nije želio govoriti o sumi novca koja je jučer ukradena u ovim pljačkama, međutim, kako nezvanično saznajemo iz "UniCredit" banke ukradeno je više od 32.000 maraka, dok je u devet vreća bilo 743.000 maraka namjenjenih za isplatu penzija.

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine prema podacima Federalne uprave policije u pljačkama banaka ukradeno je oko 92.000 maraka.

Naime u Konjicu je u januaru ove godine opljačkana filijala „Privredne banke Sarajevo“ iz koje je ukradeno 20.000 maraka. U Mostaru je u februaru, također, opljačkana "UniCredit" banka koja je opljačkana i jučer, samo je tada odneseno 38.600 maraka. U junu se ponovo u Mostaru dogodila pljačka banke samo ovaj put na meti razbojnika je bila „Volksbank“ Mostar, a odneseno je 4.600 eura i 8.000 KM. U Sarajevu je, u junu opljačkana „Intesa SanPaolo“ banka, a ukradeno je 18.000 maraka.