Sarajevski klub Cinemas
0

U masovnoj tuči izboden 20-godišnjak, stanje kritično

Sarajevo-x.com
Cinemas
Cinemas
U sarajevskom klubu Cinemas, poznatijem kao Sloga, jutros oko 1.30 sati došlo je do tuče između pet osoba, pri čemu je jedna teško povrijeđena, potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

"Došlo je do većeg narušavanja javnog reda i mira u čemu je učestvovalo pet osoba. Slobode su lišene tri osobe pod sumnjom da su učestvovale u tuči", rekao je Nefić.

Glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić nam je potvrdila da je teško povrijeđen 20-godišnji Dino Bradarić koji je izboden nožem u predjelu između vrata i grudnog koša, blizu srca.

"Pacijent je dovezen s obilnim krvarenjem i ima dvije dosta duboke rane. Životno je ugrožen", rekla nam je Jandrić.

Ona nam je potvrdila i da su im iz Sloge dovezene još četiri lakše povrijeđene osobe.

"Oni su imali sječne rane po rukama, a zadobili su i udarce po glavi. Nakon što su im rane zašivene, pušteni su kući", kazala je ona.

Nefić nam je potvrdio da su pripadnici Prve PU jutros oko tri sata uhapsili Dž. A. (1988.), H. V. (1988.) i H. V. (1990.) koji se sumnjiče za učestvovanje u tuči i nanošenje teških povreda Bradariću. Prema njegovim riječima, u toku je njihovo saslušanje u policiji, nakon čega će biti odlučeno hoće li biti predani Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.