Crna hronika
0

U kući pljačkaša iz Pelagićeva pronađen arsenal oružja

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija Brčko distrikta je u selu Donja Skakava kod Brčkog, u pretresu kuće osobe sa inicijalima M. A, jednog od osumnjičenih za pljačku više od milion KM u naselju Blaževac kod Pelagićeva, pronašla oružje, veću količinu municije i eksploziva, saznaje Srna u policiji Brčko distrikta.

Portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić rekao je da je u kući osumnjičenog i u pratećim objektima, pronađena veća količina municije raznih kalibara, četiri ručne bombe, više od pet kilograma eksploziva, devet upaljača i sporogoreći štapin, te tri puške M-48 koje su prepravljene za lov.

Osumnjičeni M.A. je uhapšen sinoć, a pretres njegovih objekata u selu Donja Skakava kod Brčkog je izvršen jutros. Srna nezvanično saznaje da je riječ o Matu Antiću, osumnjičenom za učešće u teškoj krađi izvršenoj sinoć u Pelagićevu, u kojoj je odneseno više od milion KM.

Policija Brčko distrikta podnijet će izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti ranije je saopšteno da su četvorica pljačkaša, koji su noćas uhapšeni u Bijeljini sa milion maraka ukradenog novca, rano jutros predati policiji u Pelagićevu.

Profesionalnom i brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice u Bijeljini noćas su uhapšena lica sa inicijalima P.B, M.A, M.S. i Ž.L.

Prema saznanju Srne, jedan od pljačkaša je i Pero Blagojević zvani Lopov.