Nakon utakmice BiH – Portugal
0

U KS pretučen mladić, u HNK kamenom gađali policiju

Piše: A. Kovač
Nakon utakmice nogometnih reprezentacija BiH i Portugala koje se sinoć igrala u Zenici na Bilinom polju, na području Zeničko - dobojskog, Kantona Sarajevo, Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu zabilježeni neki veći incidenti.

"U Sarajevu je nakon utakmice u ulici Mis Irbina nekoliko nepoznatih osoba napalo 18 – godišnjeg Č.H., kojem je tokom tuče izbijen zub. To je jedini incident koji je zabilježen na području ovog Kantona, a koji se desio neposredno nakon utakmice“, kazali su nam u operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema informaciji koju smo dobili iz zeničke policije na području ZDK nakon utakmice nije zabilježen nijedan incident.

"Jedini incident koji je nakon utakmice zabilježen na području Hercegovačko-neretvanskog kantona jeste kada je jedna osoba oko 23 sata u ulici Mladena Balorde bacila kamen na policijski automobil. Osoba je privedena, a drugih incidenata nije bilo“, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK.

Prema riječima Miralema Malkića, portparola Tuzlanskog kantona, ni na području ovog Kantona nije zabilježen nijedan incident, a navijači su krajnje dostojanstveno razišli sa ulica grada nakon utakmice.

"Na području Unsko-sanskog kantona jedini su evidentirani prekršaji konzumiranja alkohola na javnom mjestu, a što je na području ovog Kantona općinskim odlukama zabranjeno, te su zbog tog prekršaja evidentirane tri punoljetne djevojke i dva maloljetnika“, kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.