Crna hronika
0

U Kaknju četiri osobe povrijeđene u požaru

FENA
Kakanj
Kakanj
Četiri osobe lakše su povrijeđene u požaru koji je jučer oko 17.00 sati izbio u stambenoj zgradi u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju.

Zbog gušenja dimom četiri stanara zgrade su dovezeni u Dom zdravlja i nakon ukazane pomoći otpušteni na kućno liječenje.

Požar je izbio u podrumu zgrade, a u evakuaciji stanara i gašenju učestvovali su pripadnici vatrogasne brigade. Uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usljed zapaljenja smeća.

PREMINUO ZA VOLANOM AUTOMOBILA VISOKO – Jučer u 11.17 sati na raskrsnici ulica Betonski most i Sarajevska, došlo je do slijetanja s ceste vozila "passat“ (305-E-947), kojim je upravljao M.M. (55) iz Visokog. Vozilo je probilo betonsku ogradu od groblja i oštetilo nekoliko nišana. Policija je na mjestu udesa ustanovila da je vozač mrtav, a izvršenim uviđajem ljekari Službe hitne pomoći Visoko konstatovali su da je kod vozača M.M. u toku vožnje nastupila prirodna smrt.

IZ STANA UKRADEN NAKIT ZENICA – Nepoznati počinilac izvršio je provalnu krađu u stan vlasništvo Č.I. koji se nalazi u ulici Dr. Ćire Truhelke. Iz stana je otuđena veća količina zlatnog nakita.

OTUĐENA DVA VOZILA VISOKO – Policijskoj upravi Visoko jučer su prijavljene dvije krađe vozila, koje su se dogodile u Osmoj ulici. Otuđeno je vozilo "VW – vento“, nepoznatog registarskog broja, vlasništvo O.L. iz Visokog i vozilo "golf II“ (850-M-016), vlasništvo N.B. iz Kaknja.

NA PUTEVIMA ZDK-a DEVET NEZGODA Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je danas da je na području ovog kantona u nedjelju prijavljeno osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Pet slučajeva zabilježeno je u Zenici, po jedan u Zavidovićima, Varešu i Visokom. Na putevima u ZDK-u jučer se dogodilo devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe lakše, a jedna teže povrijeđena.