Crna hronika
0

U jučerašnjim neredima na utakmici Turbine i Igmana dvije osobe povrijeđene

Piše: D. B.
Tokom jučerašnjeg derbija u okviru 29. kola 2. lige Jug između Turbine iz Jablanice i Igmana iz Konjica, izbili su navijački neredi u kojima su povrijeđene dvije osobe i oštećena četiri vozila.

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog Kantona je za Klix.ba potvrđeno da je do nereda došlo oko 18:25 na utakmici Turbina - Igman.

"Oko 18:25 sati je u Jablanici na utakmici Turbina - Igman došlo do narušavanja javnog reda i mira većih razmjera, zbog čega je policija bila primorana razdvajati sukobljene navijačke grupe. U incidentu su povrijeđene dvije osobe, a oštećena su i četiri vozila, dva autobusa i dva minibusa. Uhapšenih nije bilo, a na tome će se raditi danas nakon prikupljanja potrebnih informacija", rečeno je iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Kako piše portal hercegovina.info, utakmici je prisustvovalo blizu 3.000 navijača. Kolo prije kraja prvenstva se odlučivalo o prvaku i novom putniku u Prvu ligu FBiH. Ekipa Turbine je u vodstvo stigla u 23. minuti, da bi Igman izjednačio 13 minuta kasnije. Igrala se 45. minuta kada je prekršajem zaustavljen igrač Igmana, zbog čega je sudija isključio igrača Turbine. Uslijedilo je negodovanje domaćih igrača i publike, ali je utakmica nastavljena.

Prema pisanju pomenutog portala, tokom poluvremena je napadnut glavni sudija Šehović. Domaći navijači su kamenjem gađali i gostujuće igrače. Potom je odlučeno da susret neće biti nastavljen, a to je rezultiralo stampedom igrača i navijača prema prostorijama gdje su smještene službene osobe. Gostujući navijači su se razbježali ulicama Jablanice.

.