SIPA
0

U Jajcu pronađeno ilegalno oružje

SRNA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u četvrtak su u Jajcu uhapsili lice čiji su inicijali E.M. kod koga su pronašli i oduzeli određenu količinu oružja, vojne opreme i mobilnih telefona.

Pretresom kuće, okućnice i pomoćnih objekata koje je koristio E.M. pronađene su automatske puške kalibra 7,62 i 7,9 milimetara, te pištolj CZ kalibra 7,65 sa municijom, ručna bomba kašikara, mehanizam za okidanje ručne kumulativne bombe BRK, ručni bacač granata RPG sa remenom, određena količina eksploziva, šest maskirnih vojnih taktičkih prsluka, mobilni telefoni, te veća količina nosača slike i zvuka.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, E.M će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom, biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz SIPA-e.

Jučerašnja akcija na području Jajca izvedena je po naredbi Suda BiH, kao nastavak aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju organizovanog kriminala u BiH.