Bilten MUP-a KS
0

U Ilijašu se tukli i pucali iz oružja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u ponedjeljak hapšenje po potrazi, razbojništva i narušavanje javnog reda i mira.

Teške tjelesne povrede zadobila su dva muškarca i djevojka u tuči više osoba i pucnjavi iz vatrenog oružja u kući vlasništvo B. R. u naselju Malešići.

Teško su povrijeđeni B. R. (46) i B. Š. (26), oba nastanjena u Ilijašu, dok je B. T. povrijedila stopalo skokom s balkona. Službenici IV PU na osnovu potrage pronašli su i uhapsili S. V. (27) iz Sarajeva. On je isti dan predat u nadležnost pripadnicima policije CJB Istočno Sarajevo.

Lakše tjelesne povrede radnici A. S. u prodavnici "Atlantida" d.o.o. u ulici Sarači nanijela su dva razbojnika. Oni su od nje nasilnički oduzeli mobilni telefon. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo.

U ugostiteljskom objektu “Makijato” u 15.20 sati u ulici Porodice Ribar dvije nepoznate osobe izvršile su razbojništvo nad L. Dž. Razbojnici su mu zaprijetili pištoljem i oduzeli zlatni lanac.

P. D. (20) uhapšen je zbog sumnje da je u ulici Safeta Hadžića s još jednom osobom izvršio razbojništvo nad B. A. iz Sarajeva. Razbojnici su nožem zaprijetili B. A. i oduzeli mu novac.

S. S. (26) iz Sarajeva zadobio je frakturu nosne kosti kada ga je fizički napao i povrijedio A. K. Napad se dogodio oko 13 sati u ulici Adema Buće.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 30 saobraćajnih nesreća.

Iz saobraćaja su isključeni: 11 vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju, osoba koja je vozila bez položenog vozačkog ispita, tri vozila koja nisu bila registrirana, dva vozila kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole i četiri vozila koja nisu bila tehnički ispravna.