Crna hronika
0

U Hercegovačko - neretvanjskom kantonu opći kriminal

FENA
Tokom proteklog vikenda na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirano je 39 prijava koje se odnose na opći kriminal, priopćeno je iz Ureda za informiranje Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) HNK-a.

U istom razdoblju u oblasti javnog reda i mira registrirano je sedam prekršaja, dok je u oblasti sigurnosti prometa registrirano 14 prometnih nezgoda.

U prometnim nezgodama jedna je osoba smrtno stradala, tri su osobe dobile teške ozlijede, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

U petak, 14. rujna, pripadnici PS Mostar Centar na benzinskoj crpki "M&T Benz" lišili su slobode A.M. (1970), S.O. (1981), obojica iz Mostara i V.T. (1983) iz Goražda. Od A.M. je oduzet jedan paketić od prozirne pvc folije u kojemu se nalazilo oko 5 gr. smeđe praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu heroin.

U subotu, 15. rujna, PS Konjic prijavljena je krađa u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Ul. M. Tita u Konjicu. Iz crkve je otuđena neutvrđena količinanovca iz kase za dragovoljne priloge.

U nedjelju, 16. rujna, PU Mostar obratio se Ye G. koji je prijavio kako je tijekom noći izvršena provala u Kineski šop u Ul. Zagrebačka. Otuđena je neutvrđena količina ručnih satova, džins hlača, trenerki, ruksaka i nešto novca.

PS Mostar Centar prijavio je A.M. da ga je u Ul. M. Bataljona, dok je čekao zeleno svjetlo na semaforu, napalo 5 nepoznatih osoba, koje su mu metalnim palicama razbili tri stakla na vozilu Seat Ibiza.

Nepoznate osobe su se nakon toga udaljile vozilom marke Golf IV i skuterom. Patrola policije je navedena vozila pronašla u Ul. N.Š. Zrinskog, gdje su zatečeni B.Z. (1982) i M.B. (1991), koji su uz sebe imali dvije metalne palice. Isti su lišeni slobode, privedeni i zadržani u prostorijama PS Centar.