Crna hronika
0

U Hercegovačko - neretvanjskom kantonu opći kriminal

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 7 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja, i to u Mostaru tri, a Jablanici i Stocu po jedan.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila lakše ozljede.

Šerif Š. iz Jablanice jučer je prijavio u PU Mostar da mu je u zadnjih nekoliko dana u mjestu Diva Grabovica od strane nepoznatog počinioca ukradeno vozilo "vw kombi" , bez reg. pločica i bez točkova. O svemu je upoznat Odjel krim.policije.

Jučer je u Uluci G.Vukovića u Mostaru , u blizini Sedme osnovne škole , patrola policije legitimisala i pregledala lice Suad B.(1971) iz Mostara kod koga su tom prilikom pronađena dva veća novinska omota sa sadržajem od 200 grama zeljaste tvari, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Isti je lišen slobode i predat Odjelu krim.policije o čemu je obavješten tužilac.

Jučer oko 23 sata u Uluci K.Višeslava u Mostaru policijska patrola je kontrolisala vozilo "passat" kojim je upravljao Amir M.(1986) iz Mostara koji je tom prilikom dobrovoljno predao jedan papirni omot sa manjom količinom zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Isti je lišen slobode i predat Odjelu krim.policije o čemu je obavješten tužilac, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.