Crna hronika
0

U Hercegovačko-neretvanjskom kantonu opći kriminal

FENA
Za protekla 24 sata iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 13 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovana su 4 prekršaja, i to u Mostaru 3 i u Stocu 1.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica teže ozlijeđena, jedno lice je zadobilo ozljede neutvrđenog stepena, dok su tri lica lakše ozlijeđena.

Jučer u 17.30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na putu R 437 u mjestu Parsovići u opštini Konjic, u kojoj su učestvovali Junuz M. s vozilom "lada samara" i Amir C. s motokultivatorom. Junuz M. je zadobio ozljede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj i preduzete su potrebne mjere.

Jučer u 21 sat dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M-17 u mjestu Sutina u kojoj su učestvovali Emin Ć. (1973) iz Mostara s vozilom marke "vw passat" i Amar K. (1987), također iz Mostara, s vozilom marke "mercedes". Teže ozljede zadobili su vozači Emin Ć. i Amar K., te suvozači iz oba vozila Maida Ć. i Jasminka K., dok su lakše ozlijeđeni Mak M. i Velid Z., putnici u vozilu "mercedes". Saobraćaj je na ovom dijelu puta bio preusmjeravan preko parking prostora groblja Sutina. Na lice mjesta pozvani su Hitna pomoć i vatrogasci. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je uviđaj, a vozila su specijalnim vozilom "pauk" prevezena u sabirni centar Bišće polje.