Crna hronika
0

U Hercegovačko - neretvanjskom kantonu 30 saobraćajnih nesreća

FENA
Od 29. juna do 2. jula na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 29 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovano je 10 prekršaja, i to u Mostaru 7 te Čitluku, Prozoru-Rami i Neumu po jedan.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 30 saobraćajnih nesreća, u kojima su dva lica zadobila teže, a devet lica lakše ozljede, dok je sedam lica zadobilo ozljede neutvrđenog stepena.

U subotu u 5.30 sati dogodila se saobraćajna nesreća na lokalnom putu Vrapčići-Potoci u mjestu Semetovac u kojoj je Amir Z. (1971), nastanjen u mjestu Humilišani Mostar, vozilom marke "vw jetta" sletio s kolovoza pri čemu je teže ozlijeđen. Upoznat je nadležni tužilac, izvršen je uviđaj i preduzete su sve potrebne mjere.

U subotu u 0.30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u mjestu Kralupi u opštini Konjic. U nezgodi je Ibro Dž. vozilom marke "zastava" udario pješakinju S. S. (2001) iz Sarajeva. Njoj je u Opštoj bolnici Konjic ukazana liječnička pomoć, a nakon toga je prevezena na daljnju hospitalizaciju u KC Sarajevo. S ovim je upoznat nadležni tužilac i izvršen je uviđaj.

U subotu je u PS Stolac prijavljeno da je u mjestu Dolumi-Stolac izbio požar u kojemu gori smeće te da je ozlijeđeno jedno lice koje je sudjelovalo u gašenju požara. Na lice mjesta izišli su patrola policije i vatrogasci te je ustanovljeno da je pri gašenju požara mještanin navedenog mjesta Hakija B. (1944) zadobio opekotine ruku i nogu i da je prevezen u bolnicu u Mostar. S navedenim je upoznat nadležni tužilac, a požar je lokaliziran od strane mještana i vatrogasaca.

U subotu u 17.15 sati u PU Mostar je prijavio P.M. iz Mostara da su on i trojica kolega dok su lovili ribu na rijeci Neretvi primjetili nepoznato muško lice koje je plivalo na dušeku, nakon čega se isti utopio. Pripadnici policije su došli do saznanja da bi se moglo raditi o Bajri S.(1954) iz Mostara. Patrole policije su obišle korito rijeke Neretve, ali isti nije pronađen. Jučer je u prostorije PU Mostar pristupila Sanela S.(1978) iz Mostara te prijavila da je u subotu njen otac Bajro S. otišao na kupanje na Neretvu, na lokalitet Sunčanica-Uzak, te da se do dana prijavljivanja nije vratio kući. Istu su već neka lica izvjestila da se na pomenutom lokalitetu utopilo nepoznato lice koje po opisu odgovara njenom ocu. O ovom događaju upoznat je tužilac, Odjel krim.policije i ljekar te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje.

Jučer u 14.50 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na Magistralnom putu M-17, u mjestu Bradina u opština Konjic. U nezgodi je učestvovao Mirsad Č. (1958) iz Zenice s vozilom marke "ford fiesta". Tjelesne povrede neutvrđenog stepena zadobili su suputnici u vozilu Nijaz Č. (1957), Lejla Č. (1966) i Edina Č. (1965). Istima je pomoć pružena u Opštoj bolnici Konjic, nakon čega su upućeni na daljnje pretrage u bolnicu Zenica. Upoznat je nadležni tužilac, izvršen je uviđaj i preduzete su sve potrebne mjere.

Jučer se dogodila saobraćajna nezgoda u mjestu Podbor u opštini Prozor/Rama u kojoj je učestvovao Marko B. (1987) iz Orašca s vozilom marke "golf II". Teške tjelesne povrede zadobio je suvozač I.I. (1990). Upoznat je nadležni tužilac, izvršen je uviđaj i preduzete su sve potrebne mjere.

Jučer je u PS Čapljina prijavljeno da je izbio požar na području Crnice, tačnije na brdu iznad Trebižata. Obavješteni su pripadnici DVD Čapljina koji su izišli na lice mjesta. Zbog nepristupačnosti terena požar tokom noći nije do kraja lokaliziran.

Jučer u 00. 45 sati PS Čapljina je zaprimila prijavu o požaru u Naklu-Tasovčići. S navedenim su upoznati vatrogasci, a na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ustanovila da gori devastirana, napuštena kuća u kojoj je držana perad. Požar je lokaliziran u 01.45 sati, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.