Crna hronika
0

U Hercegovačko - neretvanjskoj županiji 25 saobraćajnih nezgoda

FENA
Proteklog vikenda u oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 30 prijava. U oblasti javnog reda i mira registrirano je 8 prekršaja, a u sigurnosti prometa registrirano je 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

U subotu, 16. lipnja, na prometnici M-17, u mjestu Orahovica, općina Konjic, u sudaru teretnog vozila "mercedes" i "opel kadeta" poginuo je vozač "opela" Šemso K. (1962) iz mjesta Čelebići, općina Konjic.

Istoga dana u mjestu Bivolje Polje dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali Dragan E. (1968) iz Žitomislića, s vozilom "daewoo" i Igor R. iz Sarajeva s motociklom "kawasaki". Ozljede neutvrđenog stupnja zadobila su oba vozača, te putnici iz vozila J.E. (1994) i K.E. (1996), kao i suvozač na motorkotaču Biljana R.

U noći sa subote na nedjelju, pet minuta iza ponoći, policija je zaprimila prijavu da se iz smjera Čelebića prema Konjicu, cestom M-17, kreće vozilo "ford fiesta" koje ugrožava sigurnost drugih sudionika u prometu.

Policije je u mjestu Orahovica zaustavila navedeno vozilo, kojim je upravljao Dž. Z. (1986) iz Ribića, općina Konjic. Nakon alko-testiranja (2,80 promila alkohola u krvi) isti je tjelesno napao jednog policajca odgurnuvši ga rukama, a drugog policajca je udario šakom u predjelu čela pri čemu je došlo do ozljede nosa.

Dž. Z. je svladan te priveden u prostorije PU Konjic gdje je zadržan. Ozlijeđenom policajcu je pružena liječnička pomoć, pri čemu nije utvrđen stupanj ozljeda, te je isti upućen na daljnje pretrage.