Gornje jezero kod Višegrada
0

U gliseru mrtav pronađen ministar Bosansko-podrinjskog kantona

Sarajevo-x.com
Vladimir Nedimović
Vladimir Nedimović
Na Gornjem jezeru u općini Višegrad pronađeno je beživotno tijelo Vladimira Nedimovića, ministra prostornog uređenja Bosanskopodrinjskoga kantona Goražde, javlja FTV.

Nedimovićevo tijelo je pronađeno u gliseru kojim je jučer poslijepodne, kako navode svjedoci, krenuo prema Strgačini.

Iz Policijske uprave Višegrad navode da će detalje o uzroku smrti priopćiti tek nakon što istraga bude završena.

No, prema neslužbenim informacijama, Nedimović je upravljajući gliserom udario u stijenu i zadobio ozljede grudnoga koša i glave, koje su bile kobne. Nedimović je bio poznati nautičar i ljubitelj prirode.

Vladimir Nedimović je prije rata u Goraždu radio kao profesor u srednjoj ekonomskoj školi i kao zamjenik općinskog pravobranioca samoupravljanja, a nakon rata u administraciji općine Novo Goražde, a potom i na poslovima pravne pomoći pri UNHCR-u.

Drugi mandat zaredom bio je ministar urbanizma, prostornog uređenja i zaštite okoline u Vladi BPK-a.

"Iznenadna smrt našeg dugogodišnjeg kolege ministra Vladimira Nedimovića sve nas je duboko potresla i ožalostila. Njegovom smrću ostali smo bez iskusnog i vrijednog člana vlade i dobrog kolege. On je dao veliki doprinos u radu ministarstva kojim je rukovodio uspješno sve ove godine. Pamtit ćemo ga po izuzetnim vrlinama i djelima", izjavio je premijer BPK-a Nazif Uruči koji je došao u Međeđu u trenutku uviđaja, javlja Fena.