Akcija Granične policije
0

U gepeku Opel Frontere krili 23,5 kilograma marihuane

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice za podršku i kontrolu Višegrad su u graničnom pojasu u zoni odgovornosti JGP Hum na raskrsnici putnih relacija Marković kolo-Zaborak-Glamočevići na području općine Čajniče u noći sa 26. na 27. 09. 2010. godine spriječili krijimčarenje 23 kilograma i 449 grama opojne droge marihuana.

Naime, pripadnici Granične policije su na udaljenosti od oko pedesetak metara pokušali zaustaviti terensko motorno vozilo Opel Frontera, bh. registarskih oznaka. U tom trenutku iz vozila sa suvozačevog mjesta je istrčalo jedno lice noseći u ruci svjetiljku, a potom pobjeglo u nepoznatom pravcu. Vozač je lišen slobode, a daljim radom je ustanovljeno da se radi o državljaninu BiH, B. E., rođenom 1972. godine u Sarajevu, nastanjenom u Goraždu.

Pregledom vozila, u prtljažniku iza vozača, policijski službenici su uočili dvije vreće iz kojih su se vidjele plastične vrećice, a u njima biljna tvar zelene boje koja je svojim izgledom asocirala na marihuanu.

U vratima vozila je otkriven i pištolj marke "CZ“ cal 7, 62, sa metkom u cijevi.

Utvrđeno je i da je vozilo koje je koristio B. E. vlasništvo K. M. iz Goražda.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo iz čl. 224 st. 1 KZ RS ''nеоvlаštеna prоizvоdnjа i prоmеt оpојnim drоgаmа“ o navedenom događaju je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju kojem su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predani lice, privremeno oduzeti predmeti i sporna materija.

Još uvijek se radi na otkrivanju identiteta lica koje je pobjeglo iz vozila. U toku je dalji rad na ovom slučaju.