Crna hronika
0

U dvije saobraćajne nesreće u Tuzli povrijeđeno pet osoba

Piše: S. Č.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Zbog magle i smanjenje vidljivosti večeras u kratkom vremenskom razmaku desile su se dvije saobraćajne nesreće u blizini Tuzle. U ovim nesrećama povrijeđeno je pet osoba.

Prva nesreća dogodila se u 15:40 sati u naselju Brgule.

Kako su nam rekli iz MUP-a Tuzlanskog kantona, zbog smanjene vidljivosti došlo je do sudara dva vozila u kojem su povrijeđene četiri osobe, a na automobilima je pričinjena velika materijalna šteta. Stepe povreda unesrećenih osoba još uvijek nije poznat, ali niko nije zadržan na daljnjem liječenju na UKC-u Tuzla, potvrdili su za naš portal iz MUP-a TK.

Druga nesreća dogodila se 17:55 sati u mjestu Bukinje.

Naime, vozilo Golf 2 kojim je upravljao J.E., rođen 1978. godine, udario je u branik, te sletio s puta. Kako javljaju iz MUP-a TK, u pomoć unesrećenom morali su priskočiti i vatrogasci.

"Od siline udara došlo je do potpunog deformisanja limarije vozila. Vatrogasci su morali izaći van teren kako bi isjekli lim i izbavili vozača iz smrskanog automobila", rekli su za Klix.ba iz operativnog centra MUP-a TK.

I u ovom slučaju nije poznat tačan stepen povreda unesrećene osobe, ali kako su izjavili iz Operativnog centra, povrijeđeni je bio u stanju razgovarati s policajcima koji su izašli na teren.

Istragu i uviđaj oba slučaja vrši Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.