Crna hronika
70

U Donjem Vakufu uhapšen muškarac koji je djeci pokazivao spolni organ i mamio ih u kombi

Piše: A. B.
Donji Vakuf (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Donji Vakuf (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Tridesettrogodišnji muškarac iz Bugojna je nekoliko puta tokom mjeseca oktobra u krugu nekadašnje firme Janj na putu prema Srednjoj mašinskoj školi djeci pokazivao spolni organ i mamio ih u bijeli kombi, a policija ga je uhapsila prije dva dana, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

Iz MUP-a SBK su nam kazali da su se roditelji konstantno žalili kako na navedenom mjestu viđaju muškarca sa crvenim prslukom u bijelom kombiju kako djeci pokazuje spolni organ i mami ih u vozilo.

"Policija je prije dva dana, 24. oktobra, u jutarnjim satima uhapsila muškarca inicijala B. G. (1983.) iz Bugojna koji je na putu prema Srednjoj mašinskoj školi upućivao djeci vulgarne riječi sa seksualnom konotacijom, skidao odjeću i pokazivao spolni organ. Policija je pristupila navedenom događaju prema prethodnim saznanjima da se još u nekim gradovima desio sličan slučaj te je nad uhapšenim izvršena kriminalistička obrada", kazao je za naš portal glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan.

Kako saznajemo, djeca su se konstantno žalila roditeljma i uposlenicima firme kako ne smiju proći do škole, a kada je jedan od radnika prije dva dana pokušao provesti djecu do škole, policija je već bila na mjestu događaja i uhapsila navedenu osobu inicijala B. G.