Crna hronika
6

U Doboju zaplijenjen kilogram marihuane i sjemenke indijske konoplje

Piše: E. F.
Pronađena droga (Foto: CJB Doboj)
Pronađena droga (Foto: CJB Doboj)
Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj i policijske stanice opšte nadležnosti su 13. marta proveli veći broj istražnih i operativno-taktičkih mjera i radnji na području Doboja i opština koje su u operativnoj nadležnosti Centra.

Navedene aktivnosti provedene su u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Doboj i po naredbi nadležnih sudova, a u cilju suzbijanja krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga te omogućavanja uživanja opojnih droga.

Tokom pretresa i drugih provedenih pojačanih mjera i radnji pronađeno je i izuzeto ukupno 944,07 marihuane, 509 sjemenki indijske konoplje i drugi predmeti koji su u vezi sa svrhom pretresa. Pronađeno je i izuzeto 5.898,00 grama rezanog duhana za koje vlasnik nije posjedovao prateću dokumentaciju. Dalji rad po predmetu koji se odnosi na pronađeni i izuzeti rezani duhan preuzela je nadležna Republička tržišna inspekcija.

Naime, kako je saopćeno iz Centra javne bezbjednosti Doboj, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana koji kao član porodičnog domaćinstva koristi N. K. u Doboju, prilikom čega je pronađeno i izuzeto 366 komada sjemenki indijske konoplje, jedna lula sa tragovima marihuane i namjenski isječeni komadi PVC folije sa tragovima praha bijele boje.

Izvršenim pretresom porodične kuće, vlasništvo B. A., na području opštine Petrovo pronađeno je i izuzeto 352,07 grama marihuane, 85 komada sjemenki indijske konoplje, lula, digitalna vaga, tri nargile sa vidljivim tragovima upotrebe i drugi predmeti koji su u vezi sa svrhom pretresa.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča izvršen je pretres kuće koju koristi A. M. na području Pelagićeva, prilikom čega je pronađeno i izuzeto 592 grama marihuane, 34 komada sjemenki indijske konoplje, četiri PVC vrećice u kojim se nalazio rezani duhan u listu, ukupne težine 5898,00 grama i jedna digitalna vaga.

Izvršenim pretresom kuće koju kao član domaćinstva koristi D. D. na području

opštine Modriča, pronađeno je i izuzeto 24 komada sjemenki indijske konoplje.

Nakon dokumentovanja protiv osoba kod kojih je pretresom pronađena i izuzeta opojna droga bit će preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.