Skuob zbog dugovanja novca
0

U Bužimu muškarac ubijen mesarskim nožem

Piše: E. G.
Bužim
Bužim
U subotu navečer u Bužimu, u Ulici generala Izeta Nanića, ubijen je Ismet Skenderović iz Varoške Rijeke, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko - sanskog kantona.

Do ubistva je došlo nakon svađe između dvojice komšija, nakon čega je jedan od njih, Ismet Skenderović, zadobio smrtne povrede nanesene mesarskim nožem.

"U 18.40 sati policija u Bužimu je dobila obavijest iz Doma zdravlja da je dovezen mrtavo tijelo. Nakon provedenih istražnih radnji utvrđeno je da je na parkingu ispred mesnice Braće Melkić došlo do verbalnog sukoba izmeću Abdije Melkića i Ismeta Skenderovića. Jedan od vlasnika mesnice Ramiz Melkić se zajedno sa Abdijom Melkićem povezao u automobilu te ih je Skenderović presreo na parkingu nakon čega je izmeću Skenderović i Abdije Melkića izbila svađa zbog navodnog dugovanja nekog sitnog novca. Dvojica muškaraca koji su bili u automobilu su pokušali krećući se napred i nazad izbjeći incident, ali nisu uspjeli, pa je došlo i do fizičkog obračuna. Abdija Melkić je u tom momentu izašao iz automobila, a Skenderović je krenuo prema njemu, tako da je Melkić uzeo mesarski nož iz automobila i nanio Skenderović povredu u predjellu grudi", rekao je za Klix.ba Marijan Šimić, načelnik Sektora krim policije Unsko - sanskog kantona.

Skenderović je, kasnije je konstatovano, od zadobijenih povreda preminuo na mjestu događaja. Policija je osumnjičenog Abdiju Melkića lišila slobode, a on je danas nakon kriminalističke obrade predat Tužilaštvu Unsko - sanskog kantona.