Policija Distrikta Brčko
0

U Brčkom uhapšene dvije osobe zbog uzgoja marihuane

SRNA
Policija Brčko distrikta uhapsila je tridesetjednogodišnjeg muškarca, čiji su inicijali D. M, kao i D. T. (27), zbog sumnje da su izvršili devet teških krađa na području Brčkog, potvrdio je danas portparol brčanske policije Halid Emkić.

D. T. je nakon kriminalističko-tehničke obrade pušten na slobodu.

Emkić je rekao da je D. M. uhapšen u okviru nastavka aktivnosti u policijskoj akciji "Lomač", ali da se prilikom identifikovanja ispostavilo da je za tim licem ranije raspisana potjernica Osnovnog suda u Brčko distriktu, zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne za ranije učinjena krivična djela.

"D. M. i D. T. počinili su krivična djela teške krađe na području brčanskih naselja Grčica, Donji Brezik, Četvrti juli i Rijeke i to u dvije trgovine i sedam kuća, a kod njih su pronađeni predmeti za vršenje krivičnih djela i to specijalna kliješta za lomljenje cilindričnih brava, razni drugi alat i predmeti koje su ukrali", naveo je Emkić. 

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Dejan Mitrović i Dalibor Trubić.

U okviru istih aktivnosti policija je danas izvršila pretres jedne lokacije u brčanskom naselju Ivica 2, gdje su pronašli mini laboratoriju za proizvodnju marihuane.

Emkić je rekao da je nakon izuzimanja pronađene opreme lice A. A.(31) privedeno na kriminalističku obradu u policiju, nakon čega je i uhapšeno.
Prema nezvaničnom saznanju, riječ je o Almiru Atiću iz Brčkog.