Crna hronika
0

U Brčkom uhapšena žena zbog krađe

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na osnovu prikupljenih informacija tokom istražnih radnji koje ukazuju da je počinila krivično djelo teška krađa, pripadnici brčanske policije danas su uhapsili ženu N.O., rođenu 1982. u Brčkom.

Nakon što su jučer u popodnevnim satima zaprimili prijavu od građanina da mu je iz kuće ukraden novčanik s većom količinom novca, pripadnici brčanske policije su poduzeli sve potrebne radnje i mjere, te ustanovili da je ova žena neopaženo ušla u kuću i izvršila navedeno krivično djelo, stoji u saopćenju Halida Emkića, portparola brčanske policije.

U saopćenju je navedeno da je Policija Brčko Distrikta BiH, protiv imenovane i ranije podnosila izvještaje o počinjenim krivičnim djelima krađe, gdje je kroz istražne radnje utvrđivano da je ona boraveći u javnim ustanovama, koristila nepažnju drugih osoba, te otuđivala ženske torbice, novčanike, mobilne telefone i slično, a u privatnim objektima lažno se predstavljala i iskorištavala bespomoćnost i slabu pokretljivost osoba, te otuđivala novac, zlatni nakit i sl.

Uhapšena će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa biti predata Tužilaštvu Brčko Distrikta BiH na procesuiranje.