Crna hronika
0

U Bosanskom Brodu pronađeno tijelo ubijenog starca

FENA
Bosanski Brod
Bosanski Brod
Na području općine Bosanski Brod pronađeno je beživotno tijelo 74-godišnjaka, za koga je utvrđeno da je ubijen oštrim predmetom.

Policija je već uhapsila jednu osobu za koju se sumnja da je izvršila ovo krivično djelo, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Tijelo žrtve nađeno je tokom istrage policije nakon što je pored magistralnog puta u mjestu Lušćani, u brodskoj općini, jučer pronađeno zapaljeno putničko vozilo.

Na osnovu registarskih tablica utvrđeno je da je navedeno vozilo Golf 2 vlasništvo N.L. iz Koraća, u općini Bosanski Brod, za koga je naknadno utvrđeno da je ubijen.

Naime, tokom vršenja uviđaja, pored vozila su pronađene i kosti za koje se ljekar mrtvozornik nije mogao izjasniti da li su dio ljudskog skeleta.

Vozilo je prevezeno u krug Policijske stanice Bosanski Brod gdje je izvršen kriminalističko-tehnički pregled radi izuzimanja tragova koji se mogu dovesti u vezu sa počiniocem ovog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, prilikom traženja vlasnika vozila, u kući u Koraću pronašli su beživotno tijelo N.L., na kome je vanjskim pregledom, na vratu uočena ubodna rana, nanesena oštrim predmetom.

Na osnovu naredbe dežurnog tužioca, tijelo je prevezeno u prosekturu dobojske bolnice, gdje će danas biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrt.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Bosanski Brod, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Bosanski Brod.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela teško ubistvo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj do sada su ispitali više osoba, a jedna, koja se može dovosti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, lišena je slobode i nad njom je u toku kriminalistička obrada.