Crna hronika
1

U Bosanskoj Dubici sutra dan žalosti

SRNA
Detalj s uviđaja u Bosanskoj Dubici (Foto: SRNA)
Detalj s uviđaja u Bosanskoj Dubici (Foto: SRNA)
U Bosanskoj Dubici sutra će biti proglašen dan žalosti povodom tragedije porodice Došen iz ovog grada.

Četrdesetdevetogodišnja Milena Došen juče je u teškom psihičkom rastrojstvu ubila jednog i teško ranila drugog sina, a potom izvršila samoubistvo.

Nastradali Srđan Došen bio je vlasnik diskoteke "Kalipso" u Bosanskoj Dubici, dok je teško povrijeđeni Dragan bio zaposlen u opštini Bosanska Dubica kao komunalni policajac. 

Načenik opštine Bosanska Dubica Nino Jauz rekao je da će sutra biti proglašen dan žalosti zbog stravične tragedije koja je potresla sve stanovnike ovog grada. 

"Naš grad je juče pretrpio ogroman šok i gubitak zbog porodične tragedije koju niko nije mogao ni zamisliti. Riječ je o uzornoj porodici i dobrim momcima koje su svi znali i voljeli", rekao je novinarima Jauz.

Direktor Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Bosanskoj Dubici Radenko Reljić potvrdio je danas da je Milena Došen 10 godina bila redovan pacijent Centra za mentalno zdravlje u Bosanskoj Dubici.

On je potvrdio da se Milena Došen javila ljekaru veče prije tragičnog događaja jer se nije osjećala dobro, te da je u dubičkom Domu zdravlja primila infuziju sa antipsihološkom terapijom, nakon čega je puštena kući. 
Reljić je naveo da oboljela tada nije pokazivala znakove bilo kakve agresije, te da je otpuštena u dobrom stanju. 

Bolnički izvori u Bosanskoj Dubici potvrdili su da je otac nastradalih mladića Željko Došen, koji je juče hospitalizovan nakon porodične tragedije, danas stabilnijeg zdravstvenog stanja. On je 24 časa proveo u Domu zdravlja u Bosanskoj Dubici gdje je primljen u stanju šoka, te je danas otpušten. 

Sahrana Srđana Došena i njegove majke biće obavljena sutra u 14.00 sati na gradskom groblju Urije.