UIO BiH
0

U Berkovićima zaplijenjene cigarete vrijedne 50.000 KM

Sarajevo-x.com
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje su u suradnji s policijom CJB Trebinje privremeno oduzeli 36 kartona krijumčarenih cigareta, ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 50.000 KM, saopćila je danas Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Krijumčarene cigarete su otkrivene u prizemlju privatnog stambenog objekta u mjestu Do, opština Berkovići, a na osnovu raspoloživih obavještajnih podataka o krijumčarenju i ilegalnoj trgovini cigaretama.

Nakon izvedene akcije u objektu je pronađeno 36 kartona cigareta, i to Ronhill lights 350 šteka, Ronhill super lights 250 šteka (s hrvatskom izvoznom markicom), Manchester 899 šteka, Eva slims 250 šteka (bez markice) i Marlboro tvrdo pakovanje (na kutijama su markice pisane arapskim pismom). Vlasnik objekta je robu dobrovoljno predao.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe se procjenjuje na cca. 50.000 KM.

UIO poziva sve građane Bosne i Hercegovine da na otvorenu liniju Sektora za provođenje i poštivanje carinskih i poreznih zakonskih propisa 080 02 06 07 besplatno i potpuno anonimno prijave svaku nezakonitu trgovinu.