Akcija Lexus
0

U Banjoj Luci uhapšen pomilovani osuđenik

Piše: D. T.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka uhapsili su Nedeljka Miloševića, zvanog Neno iz banjalučkog naselja Saračica, zbog sumnje da je povezan sa nekoliko krađa vozila.

Portalu Klix.ba je potvrđeno da je Milošević uhapšen u sklopu akcije kodnog naziva “Lexus”, čiji je cilj razbijanje grupa koje se bave krađama i preprodajom automobila.

Neposredno prije hapšenja pretresene su dvije lokacije u naseljima Saračica i Čokorska polja, gdje su pronađena tri motocikla, skupocjeni terenac BMW X5, te rastavljeni automobili BMW i Mercedes s dijelovima, rekli su u banjalučkoj policiji.

Privedeni Milošević stari je znanac policije, gdje ima bogat dosije. Naime, prije nekoliko godina istražioci su utvrdili da posjeduje ilegalnu štampariju lažnih dokumenata, zbog čega je osuđen na tri godine zatvora. Ipak, Milošević se nije dugo zadržao iza rešetaka jer ga je pred sam kraj svog mandata pomilovao tadašnji predsjednik RS Dragan Čavić.

Prema toj odluci, Miloševiću je zatvorska kazna smanjena za godinu dana, a računajući vrijeme provedeno u pritvoru i činjenica da nakon odslužene dvije trećine kazne može biti pušten na slobodu, Milošević je ubrzo postao slobodan čovjek.