Crna hronika
0

U Banjoj Luci u dvjema akcijama uhapšeno šest osumnjičenih zbog droge i krađa

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Banjalučka policija jučer je u dvjema odvojenim akcijama uhapsila šest osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i protiv imovine, izvršenih na području ovog grada.

U akciji kodnog naziva "Lauš" slobode su lišeni Đ.V.(1996.) i A.M. (1994.) iz Banje Luke, potvrdio je na pres-konferenciji Darko Novković, načelnik sektora krimpolicije Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Izvršen je i pretres stana koji koristi Đ.V. (1996.), a pronađeno je 57 grama marihuane, upakovanu pojedinačno u aluminijsku foliju, komora od termoizolacionog platna (platno-folija), konstrukcija od pvc bijelih cijevi, vaga za precizno mjerenje, te drugi pribor i predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i rasprodaju droge.

Izuzeti predmeti će biti deponovani u sud i poslužit će kao dokaz u krivičnom postupku.

U drugoj akciji kodnog naziva "Opasač" policija je uhapsila četiri osobe, a pronađeno je 18 grama spida te predmeti za koje se sumnja da potječu iz krađa.

Slobode su lišeni G.B. (1971.), D.M. (1974.) i B.M. (1989.) i M.C. (1987.) svi iz Banje Luke, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršen je pretres kuće, stana, pomoćog i ugostiteljskog objekta na šest lokacija na području Banje Luke, koje koriste osumnjičene osobe.

Prilikom pretresa pronađena su i izuzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji potječu iz izvršenih krivičnih djela, kao što su razni nakit, satovi, pajseri, bušilice, televizori, kao i praškasta bijela materija koja svojim izgledom asocira na „spid“ ukupne mase 18 grama, više komada medicinskih šprica, i drugi predmeti pogodni za konzumiranje droga.

O svim okolnostima obiju akcija upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se uhapšeni nakon završene kriminalističke obrade puste na slobodu, a da se protiv njih po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjena krivična djela.