Nakon sinoćnjeg požara
0

U Banjoj Luci traju saslušanja zbog paljenja Golfa 6

Piše: D. T.
Banjalučka policija je privela na saslušanje nekoliko osoba koje se može dovesi u vezu sa sinoćnjim paljenjem automobila Golf 6, koji je vlasništvo funkcionera SDS-a Anđelka Grahovca iz Banje Luke.

Kako je portalu Klix.ba potvrđeno iz izvora upućenih u istragu, do sada je ispitano više osoba, a jednu od njih trenutno saslušavaju i u svojstvu osumnjičenog. Ipak, u policiji ističu da je istraga u toku te da je osoba koja je zapalila automobil još uvijek nepoznata.

Podsjetimo, parkirani automobil Golf 6 zapaljen je sinoć oko 21 sat u ulici Svetozara Markovića, a pretpostavlja se kako je na automobil bačena zapaljiva tečnost.

Tokom požara izgorio je prednji dio automobila, a materijalna šteta se procjenjuje na blizu 30.000 KM. Grahovac je danas rekao kako ne zna ko bi mogao počiniti pomenuto krivično djelo te da ne zna koji je razlog za napad.

Istovremeno, iz SDS-a su zatražili da se provede istraga o ovom slučaju i da se utvrde sve činjenice i okolnosti. Član Glavnog odbora SDS-a Zoran Latinović je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci izrazio očekivanje da će policija otkriti počinioce.