Crna hronika
0

U akciji "Štek" uhapšeno 12 dilera, zaplijenjena droga

FENA
Na području Doboja, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona uhapšeno je 12 osoba osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Deset osoba lišenih slobode je s područja grada Doboja, a po jedna s područja Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

U akciji kodnog naziva "Štek“, policije s pomenutih područja su izvršile pretrese na 13 lokacija, a pronađeno je oko 280 grama spida, 30 grama marihuane, dva pištolja, tri vage za mjerenje, mobilni telefoni i SIM kartice, te novac za koji se sumnja da potječe od prodaje opojnih droga.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Doboj Miroslav Milojević rekao je na konferenciji za novinare da se jedan od pronađenih pištolja dovodi u vezu s ranijim krivičnim djelima na području Doboja.

U ovoj zajedničkoj akciji dobojske i policija Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona otkrivene su i osobe koje se dovode u vezu s krađom spasilačkog čamca tokom majskih poplava, čija je procijenjena vrijednost oko 4.000 KM.

Milojević je potvrdio da je većina danas uhapšenih odranije poznata po vršenju krivičnih djela.

Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, omogućavanje uživanja droga, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja.