Brčko
0

U akciji "Skuter" uhapšene 22 osobe

FENA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
U srijedu navečer u policijsku stanicu u Brčkom, nakon što je završena akcija "Skuter" privedeno je 37 osoba od kojih su 22 uhapšene zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet 4, 4 kilograma droga, kazao je danas na konferenciji za novinare Goran Lujić, šef Policije Brčko Distrikta BiH.

Pored policijskih službenika brčanske policije, u akciji "Skuter" su učestvovali i policajci MUPRS-a, CJB Bijeljina, MUP-a Županije posavske i MUP-a Tuzlanskog kantona, a izvršeno je 76 pretresa na području sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.

Lujić je precizirao da je pretreseno 39 stambenih jedinica od čega osam stanova i 31 kuća, te 13 vozila. Pronađeno je i oduzeto 4,4 kilograma droge od čega dva kilograma marihuane i 2,4 kilograma heroina, ekstazija i drugih vrsta narkotika, zatim više mobilnih telefona, dva pištolja, sedam ručnih bombi, značajna količina municije.

Uhapšene osobe, među kojima je jedna žena, uz izveštaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predati Tužilaštvu Distrikta na procesuiranje.