Crna hronika
13

U akciji Oskar zaplijenjen kilogram heroina

Klix.ba
Foto: Arhiv/SIPA
(Foto: SIPA)
U okviru policijske akcije Oskar, koju su jutros službenici SIPA-e proveli na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća, a u kojoj je uhapšeno osam osoba, zaplijenjeno je 1050 grama heroina, ali i 800 grama smjese za miksanje narkotičkog sredstva.

SIPA je zaplijenila i preciznu digitalnu vagu, pribor za miješanje i pakovanje narkotičkih sredstava, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Inače, u okviru ove akcije uhapšeni su Ali Lokaj (57), Muharem Nijazi (51), Hakija Mehović (53), Nermin Planinić (38), V. M. (1950), E. I. (1979), A. E. (1963) i R. B. (1968) zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Uhapšene se sumnjiči da su kao pripadnici organizirane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojne droge heroin i skunk sa područja Makedonije, Crne Gore i Kosova na područje BiH i dalje radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

U navedenom periodu u tri navrata izvršena je zapljena od ukupno 1200 grama opojne droge heroin i 500 gama opojne droge skunk na području BiH i Srbije, te je do sada slobode uhapšeno pet osoba, pripadnika organizirane kriminalne grupe.