Pored udara u stub rasvjete
0

Tuzlanski policajac udario i oštetio parkirani "Peugeot"

Sarajevo-x.com
Oštećeni "Peugeot 407"
Oštećeni "Peugeot 407"
Nakon teksta koji je portal Sarajevo-x.com objavio o policajcu Z. B. (52) koji je jučer oko 17 sati u ulici Tuzlanske brigade upravljajući službenim automobilom "Golf 4", izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub ulične rasvjete, javio se Tuzlak Adnan Skokić koji nam je kazao da je taj isti policajac udario i u njegov automobil "Peugeot 407", koji je bio parkiran u naselju Slavinovići Luke.

"Policajac je dovezao kući mog komšiju, također, uposlenika MUP-a TK. Nakon što je moj komšija izašao iz autombila, policajac koji je vozio počeo je da udara u ivičnjake, švera po cesti, da bi potom udario u moj automobil "Peugeot 407", koji je bio parkiran. Nakon toga je udario i u ulični stub rasvjete u ulici Tuzlanske brigade. Najvjerovatnije je pijan upravljao vozilom", kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Adnan Skokić, koji je ovaj incident prijavio policiji.

Međutim, iz MUP-a TK, kada smo ih pozvali prvi put, uopće, nisu pomenuli da je policajac udario i u parkirani automobil.

Kada smo ih pozvali drugi put i kazali da imamo informaciju da je policajac koji je udario u stub ulične rasvjete, prije toga oštetio i parkirani automobil "Peugeot 407“, potvrdili su da je to istina.

Međutim, iz MUP-a TK nisu željeli kazati da li je policajac bio pod dejstvom alkohola ili ne zbog, kako su kazali, istrage koja je u toku.

Prethodnu vijest možete pročitati ovdje.